Hlavné menu

  • Pozvánka na súťaž zváračov „Mladý zvárač“

    V termíne 22.03.2013 usporiada Stredná odborná škola technická v Tlmačoch v spolupráci s Cechom zváračských odborníkov v Trnave a Slovenskými energetickými strojárňami v Tlmačoch šiesty ročník súťaže pre žiakov „Mladý zvárač“.

     

    Súťaž je vyhlásená ako súťaž jednotlivcov. Súťaže sa môžu zúčastniť len žiaci študijného alebo učebného odboru, ktorí absolvovali príslušný základný kurz zvárania pre danú metódu alebo ho práve absolvujú. Z každej školy je možné prihlásiť dvoch žiakov  pre každú metódu (MMA, MIG-MAG, TIG). Súťaž sa uskutoční 22.03.2013 v dielňach SOŠT Tlmače, ktoré sa nachádzajú v závode SES, a.s, ul. Továrenská 10,  935  28 Tlmače.

     

    Víťazi v jednotlivých kategóriách obdržia hodnotné ceny od popredných zváračských firiem, ktoré sa budú podieľať na organizácií súťaže. Súčasťou akcie bude i bohatý sprievodný program vrátane prezentačného dňa firiem zaoberajúcich sa výrobou či distribúciou zváracej techniky.

     

    Propozície súťaže sú dostupné tu.

    Výkresová dokumentácia dostupná tu.

     

    V prípade Vášho záujmu vyplňte priloženú prihlášku a zašlite na našu adresu do 01.03.2013 poštou, alebo e-mailom na adresu: bozena.hudecova@sostlmace.sk

     

    Informácie  : Bc.Viliam Sitáš - 0907791514 alebo Bc.Ján Salaj - 0905274213

    Tešíme sa na Vašu účasť         

  • Obedy na marec 2013

    Prinášame obedy na marec 2013 v pdf. Nahlasovať obedy B prosíme do 27.02.2013. Pozor, prvý marcový týždeň sú prázdniny! Dobrú chuť!

  • 9. 2. 2013

    Aktualizovali sme modul Videá a fotky

    Pridané video: Deň tvorivých dielní - 08.02.2013

    Pridané fotky: Deň tvorivých dielní - 08.02.2013

     
  • Na SOŠt Tlmače sme plesali do skorých ranných hodín....

    Dňa 25.01.2013 sa v kultúrnom dome na Lipníku uskutočnil  štvrtý ročník študentského plesu našej školy.

    Kultúrny program pozostával zo spoločenského tanca vybraných žiakov, spevu od Veroniky Bíňovskej, moderného tanca c-walk od Martina Péliho a hry na klavíri v podaní Marcela Vávru.

    Programom nás počas zábavného večera sprevádzali DJ Shorty a DJ Meth, moderátori  Karin Cepková a Marcel Vávra, žiaci II.D triedy, ktorí tohtoročný ples organizačne zastrešovali. Po oficiálnom otvorení a úvodných slovách nás svojim príhovorom poctila naša pani riaditeľka Ing. Jana Mrázová a po jej milých slovách vyzvali žiaci svojich učiteľov do spoločenského tanca.

    Po vyčerpávajúcich tanečných výkonoch boli žiaci aj učitelia odmenení výdatnou večerou a spoločným prípitkom.

    Spoločenská akcia dopadla nad naše očakávania, všetky vekové kategórie splynuli na parkete vo víre tanca , spevu a výborne sa bavili. Potešilo nás aj to, že akcie sa zúčastnili aj niektorí bývalí žiaci školy, čo svedčí o tom, že ples má dobrý ohlas a žiaci sa k nám radi vracajú a spomínajú na zlaté študentské roky.

    Okolo polnoci sme sa tešili z bohatej tomboly, ktorá sa skladala z 80-tich cien rôzneho druhu, od kozmetiky, cez poukážky na dovolenkové zľavy, večere, akrylové nechty  až po ručne maľovaný obraz. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať  žiakom, zamestnancom školy, ako aj podnikateľom v okolí, ktorí svojimi darmi prispeli  k tejto bohatej nádielke. Každý jeden  výherca bol spokojný a rád, že práve jeho lístok bol výherný. Žrebovanie  a odovzdávanie tomboly prebehlo vtipnou a zábavnou formou, ani sme sa nenazdali a stôl s cenami bol prázdny.

    Radosť z tanca gradovala z hodiny na hodinu, hudobné štýly sa striedali, takže na svoje si prišli všetci tanečníci.

    Všetko pekné sa však raz musí skončiť a v skorých ranných hodinách sme prišli na to, že už nevládzeme a  treba sa pobrať domov. Všetci zúčastnení sa však zhodli na tom, že bolo super a už teraz sa tešíme na ďalší ročník nášho tradičného plesu.

    Video a fotky z plesu sú prístupné v sekcii Videá a fotky

    Marcel Vávra, II.D trieda  

  • Zimu, sneh, lyžovačku a korčuľovanie si naši žiaci užili plnými dúškami

    Relaxačný pobyt na snehu, menšiu odmenu za  polročnú snahu, dostali žiaci od riaditeľky SOŠ technickej v Tlmačoch a svojich pedagógov. Počas  dopoludnia  vystriedali školské lavice a trochu netradične oddychovali v lyžiarskom stredisku Drozdovo v Novej Bani.   Štyridsaťdva žiakov  vyzbrojených  termooblečením, lyžami, snowbordami a korčuľami  odštartovali príjemné dopoludnie v zasneženej krajine. Hoci stredisko  nás prekvapilo ideálnymi snehovými podmienkami, niektorí bojovali na svahu so zemskou príťažlivosťou, vlastnými nohami a lyžami, ktoré ich spočiatku vôbec nechceli poslúchať. Patrik Valentíny sa zase zhostil úlohy organizátora a hokejového arbitra v  turnaji na prírodnom ľade, neďaleko svahu.  Pestré aktivity doplnili štvrtáci, ktorí sa postarali o zníženie skóre medzi guľami /päťkami/ v klasáku, a snehovými guľami zasypali pedagógov. Počasie nám naozaj prialo a teplý čaj v miestnom bufete bol neodolateľný. Neďaleké lyžiarske stredisko očarilo všetkých účastníkov. Čerstvý sneh a žiariace lúče slnka prispeli k veľmi dobrej atmosfére a k neopakovateľnému zážitku. Takže ide sa zas, ja tam budem...

    Fotky z lyžovačky tu.

    Mgr. Oľga Papcunová

  • Štvrtáci potvrdili svoju dominanciu

    Už tradične pred odovzdávaním polročného vysvedčenia, telocvikári v SOŠ technickej v Tlmačoch, organizujú rôzne športové podujatia.  Turnaj vo volejbale, učitelia  organizovali už po štvrtýkrát a bojovalo sa o „Pohár riaditeľky školy". Cieľom nebolo len podporiť športové zápolenie, zdravú súťaživosť a dobré vzťahy medzi žiakmi, ale aj načerpať energiu do ďalšieho polroka. Zúčastnilo sa ho deväť družstiev z jednotlivých tried školy, čo nás telocvikárov samozrejme veľmi teší. Hra mala dramatický priebeh, ktorý kulminoval počas celého zápasu, bojovalo sa ako o život.  Najväčším lákadlom bol zápas, kde sa stretli favoriti z predošlých turnajov. Derby,  žiaci IV.E a III.E nemalo jasných favoritov. Aj keď našim tretiakom nechýbala bojovnosť a túžba po víťazstve, súperi boli silnejší. Maturanti však nedali šancu ani chlapcom z III.D. V doterajšej histórii sa na stupni víťazov najčastejšie objavovali práve oni.  Bez porážky s malými zaváhaniami prešli vo všetkých setoch a potvrdili tak svoju dominanciu v športových súťažiach. Turnaj priniesol kopu úsilia, šťastia, zábavy a pohody na našej škole.

    Mgr. Oľga Papcunová

  • 2. 2. 2013

    Aktualizovali sme modul Videá a fotky

    Pridané video: Študentský ples 2013

    Pridané fotky: Študentský ples 2013

  • Deň tvorivých dielní

    Dňa 8. februára 2013 SOŠt Tlmače v spolupráci so SES Tlmače, a.s. organizuje Deň tvorivých dielní. Podrobnosti a časový harmonogram autobusovej dopravy v jednotlivých ZŠ tu. Tešíme sa na Vašu návštevu.

  • Valentínska kvapka krvi

    SOŠt Tlmače spolu s NTs Nitra organizujú Valentínsku kvapku krvi. Odvázlivci, ste vítaní... Leták k akcii tu.

  • Obedy na mesiac február 2013

    Obedy na február 2013 v pdf tu. Obedy B nahlasujte osobne alebo na email marta.kovacsova@sostlmace.sk Dobrú chuť!

  • Láska

    Sedela a plakala,

    bála sa a zúfala,

    čakala a dúfala.

     

    Prišiel on a objal ju,

    utíšil a bozkal ju,

    usmial sa a vzal si ju.

     

    Sedela a smiala sa,

    spievala a tešila sa,

    čakala a žila

    ... pre muža a syna.

     

     

    Eliška Kováčová

  • Vianočná akadémia na SOŠt - Tlmače

     „Pôsobivá výzdoba, piesne, vôňa ihličia, vanilky i škorice, ale i vyzdobený stromček, toto všetko patrí k čaru najkrajších sviatkov roka, k Vianociam.

    V piatok 21.12.2012 sa na našej škole konala krásna, sviatočná  Vianočná akadémia.  V zaplnenej miestnosti  našej posluchárne sa  vystriedali  viacerí účinkujúci,  ktorí svojimi vianočnými piesňami a básňami navodili  vianočnú atmosféru.  Po úvodnej  piesni  v podaní žiačok 2. a  4. ročníka nasledoval príhovor moderátorov  Veroniky Bíňovskej zo 4.C triedy a Mária  Hercega  zo 4.E triedy, ktorí zároveň   poprosili pani riaditeľku Ing. Janu  Mrázovú  o sviatočný príhovor. Nasledoval kultúrny program pod vedením  pani učiteľky Ing. Bronislavy Havranovej. Po odznení básní  v podaní  Lukáša Múčku a Štefana Frtúsa zo 4.E triedy sa predstavil žiak prvého ročníka Martin Pély, ktorý nám predviedol tanec  Cwalk. Prítomní jeho talent a snahu ocenili veľkým potleskom.   Po tanci nasledovala poézia v podaní žiakov Mareka Mlynárika, Michaely Miškovicovej a Miroslavy Bokníkovej zo 4.C triedy. Poéziu vystriedala hudba,  žiačky 2. ročníka spievali spolu s pani učiteľkou Havranovou pieseň s gitarovým doprovodom Ľuboša Hajnoviča, žiaka 2.F triedy, ktorý sa predstavil aj s vlastnou hudobnou tvorbou.

    Študentská osobnosť školy, tak sme nazvali slávnostné odmeňovanie tých najšikovnejších študentov. Žiaci boli oceňovaní v nasledujúcich kategóriách: reprezentant školy v športe, reprezentant školy vo zváraní, reprezentant školy v elektrotechnickom Zenite, reprezentant školy v strojárskom Zenite, reprezentant školy v Zlatom pilníku, najkrajší chalan školy a najkrajšia baba školy, reprezentant mena školy a tiež boli ocenené kolektívy školy v kategóriách : najlepšia dochádzka, najpracovitejšia trieda a najkrajší kolektív školy. Žiaci si chodili ocenenia prevziať od pani riaditeľky po prečítaní  moderátormi, ktorým  pomáhala prezentácia s fotografiami žiakov vypracovaná Jaroslavom  Bognárom  z 3.D triedy a Denisom  Tobiášom  z 3.E triedy. Smiech na záver odznel po scénke zo stužkovej slávnosti  v podaní žiakov zo 4.E triedy Matúša Moravčíka a Tomáša Križoviča.

    Vianočnými slovami sa s nami rozlúčili naši zohratí moderátori, zaznela  záverečná pieseň našich dievčat  a všetci sme plní dojmov odchádzali na prázdniny.

    Fotky tu

    Video tu

  • 25. 12. 2012 Aktualizovali sme modul Videá a fotky
  • Príjemné sviatky praje SOŠt Tlmače

    24. 12. 2012

    Pokojné prežitie vianočných sviatkov a všetko dobré v novom roku 2013 praje kolektív zamestnancov Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch...

  • 21. 12. 2012

    Aktualizovali sme modul Videá a fotky

  • Obedy na január 2013

    Aj v roku 2013 Vám budeme prinášať jedálny lístok prostredníctvom školskej www stánky. Naďalej budú v ponuke polievka, menu A, menu B a desiata. Menu sa vyberá vždy koncom predchádzajúceho mesiaca, a to buď osobne u pani vedúcej jedálne Marty Kovácsovej, alebo cez email: marta.kovacsova@sostlmace.sk. Januárové obedy sú dostupné ako pdf, alebo aj vo webovej forme. Dobrú chuť v roku 2013!

  • Mikuláš s čertom športovali v telocvični

    Tak, ako je to v našej škole už dobrým zvykom, Mikuláš s anjelom a samozrejme s čertom aj tento rok zaklopali na dvere našej školy, aby nám spríjemnili tento predvianočný čas. Študenti asi boli veľmi dobrí, pretože boli obdarovaní dvakrát. Vo štvrtok si pomaškrtili na sladkostiach a v piatok si mohli zašportovať vo futbalovom turnaji. Tradíciu mikulášskeho volejbalového turnaja sme zamenili za futbalovú. Svetelnú bodovú tabuľu, ktorá mala byť prekvapením pre súťažiacich, sa čertovi v podaní p. Papcunovej, kvôli ochrannému nárazovému krytu, nepodarilo pripraviť načas, ale aj napriek tomu to neubralo na výnimočnosti turnaja.

    Krátke pokyny  odštartovali stretnutia, v ktorých nechýbali zaujímavé momenty a prekvapenia. Po pár minútach, keď sa aj tí najmladší študenti osmelili, začali padať prvé góly a výkriky radosti. Góly padali jedna radosť a Mikuláš v úbore Santa Klausa, s píšťalkou v ústach, bedlivo sledoval, či hra prebieha podľa pravidiel. Osem družstiev školy vytvorilo veľmi vypätú atmosféru. Každý chcel vyhrať a bojoval do poslednej sekundy. Do semifinále sa napokon prebojovali maturanti zo IV.E triedy, Drean Team z III.E, chlapci v akcii z II.E a premierovo Delfíni z I.E triedy.

    Finále prinieslo urputné boje o každý gól. Niektoré mužstvá boli úspešné viac, niektoré menej, ale svoje umenie a bojovnosť predviedli všetci účastníci na vysokej úrovni. Prekvapujúce bolo aj konečné poradie. Maturanti, ktorí sa javili  ako jasní favoriti nakoniec podľahli taktike, osobnej obrane. Dream teamu  a skončili na druhom mieste. Aj napriek  veľkej snahe Delfínov tretie miesto slávili Chlapci v akcii z II.E.

    Po skončení zápasov boli všetci účastníci turnaja obdarovaní diplomom za účasť na turnaji. Tí najlepší si odniesli sladkosti za umiestnenie. Záverom je nutné poďakovať vedeniu školy,  čertovi p. Papcunovej ,  Mikulášovi, rozhodcovi p.Plachému a všetkým 58 účastníkom, ktorí pomohli k zdarnému priebehu turnaja.

  • Mikuláš 2012

    Posledný mesiac v roku sa už tradične nesie v znamení malých i veľkých prekvapení. Už piateho decembra večer si deti čistia čižmy a ukladajú ich pod okná, či ku dverám. Zaspávajú v očakávaní, že nasledujúce ráno si nájdu topánky plné sladkostí ovocia, či drobností pre potešenie. Na sviatok Svätého Mikuláša sa rozdáva predovšetkým radosť a štedrosť tradične aj na Strednej odbornej škole technickej v Tlmačoch.

    Fotky si pozrite tu.

  • 6. 12. 2012 Aktualizovali sme modul Videá a fotky
  • Exkurzia v Bratislave

    Dňa 3. decembra 2012 sa žiaci Strednej odbornej školy technickej  v Tlmačoch zúčastnili poznávacieho výletu na  Vianočných trhoch v Bratislave a na prednáške v Národnej banke Slovenska.

    Cieľom exkurzie bolo oboznámenie sa s kultúrou, históriou, tradíciami a pamätihodnosťami nášho hlavného mesta a načerpať vianočnej atmosféry.. Žiaci mali možnosť presvedčiť sa na vlastné oči o tom, aké kultúrne aj historicky zaujímavé budovy a inštitúcie sa tu nachádzajú.

    Žiaci si mohli vypočuť veľmi zaujímavú prednášku o Národnej banke Slovenska, ktorá je súčasťou Eurosystému a v spolupráci s Európskou centrálnou bankou a ostatnými centrálnymi bankami krajín eurozóny má prvotný cieľ udržiavať cenovú stabilitu v eurozóne. V rámci Eurosystému je jej úlohou prispievať k zabezpečeniu: menovej politiky, devízových operácií a devízových rezerv, vydávania eurových bankoviek a mincí, platobného styku, zberu a zostavovania štatistík, medzinárodnej spolupráce, vzájomnej spolupráce a podpore centrálnych bánk, finančnej stability v eurozóne.

    Každý jeden z nás si odniesol so sebou príjemnú predvianočnú náladu, krásne darčeky pre rodinných príslušníkov, dobrý pocit z videného, a hlavne inšpirácie pre prípravu vianočných sviatkov.

                                                                                      pracovníčky marketingu

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola technická, Kozmálovská cesta 9, Tlmače
    Kozmálovská cesta 9, 935 21 Tlmače
  • +421 36 634 19 82
    +421 36 634 23 35