Hlavné menu

  • Štipendiá pre tlmačských programátorov

    Študenti Strednej odbornej školy technickej z Tlmáč robia dobré meno nielen svojej škole, ale aj sebe samým. Mnohí z absolventov odboru programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení nájdu ihneď po skončení štúdia uplatnenie vo svojom odbore. Je to aj vďaka výbornej spolupráci s jedným z najväčších zamestnávateľov v okrese, ZF Zachs Slovakia Levice. Práve absolventi tohto odboru sú kvalifikovaní zamestnanci pre spoločnosť sídliacu v priemyselnom parku Levice-Géňa.

    „Teší nás, že naši študenti a absolventi odboru programátor obrábacích strojov a zariadení sú dnes veľmi žiadaní na pracovnom trhu a výnimkou nie je ani náš región. Snažíme sa vychovávať a vzdelávať kvalitných a dobre pripravených študentov na pracovné pozície podľa potrieb a požiadaviek zamestnávateľov v našom regióne,“ prezradila zástupkyňa školy Mgr. Mária Medzihradská.

    Aj samotná spoločnosť robí všetko preto, aby študenti mali záujem študovať tento technický odbor a dosahovali nielen v škole, ale aj na praktickom odbornom výcviku, čo najlepšie študijné výsledky. Svedčia o tom aj podmienky vytvorené pre študentov odboru. Študenti tretieho a štvrtého ročníka vykonávajú odbornú prax priamo v závode ZF Sachs Slovakia Levice-Géňa, kde majú vytvorené veľmi kvalitné podmienky pre vzdelávanie a nadobúdanie praktických skúseností priamo vo výrobnom procese. K dispozícii majú aj dve cvičné pracoviská, ktoré sú odrazovým mostíkom do toho času, pokiaľ nie sú zaradení už priamo do výrobného procesu spoločnosti.

    O spokojnosti a výbornej spolupráci svedčia aj slová riaditeľky školy Ing. Janky Mrázovej. „Nedá mi nespomenúť jednu veľmi aktuálnu novinku, ktorú pre našich študentov spoločnosť ponúkla. Jedná sa o prospechové štipendium pre študentov 3. a 4. ročníka, pričom výška mesačného štipendia sa podľa dosiahnutého prospechu pohybuje až do výšky 80 eur. A k tomu treba pripočítať aj výšku odmeny, ktorú naši študenti dostávajú za odpracované hodiny odborného výcviku. Takto ponúkame žiakom možnosť prilepšiť si už počas prípravy na svoje povolanie. Aj touto cestou vyslovujem poďakovanie spoločnosti za výborné podmienky vytvorené pre študentov odboru programátor.“

    A čo hovoria na takéto výhody študenti? „Teším sa, že som študentom školy, kde mám možnosť už počas štúdia veľmi dobre finančne si prilepšiť. Na základe môjho prospechu a podpísaniu dohody dostávam od septembra odmenu vo výške 120 eur mesačne. A čo ma povzbudzuje k tomu, aby som sa čo najviac v škole a na odbornom výcviku snažil je aj tá skutočnosť, že nám ZF Zachs ponúka hneď po skončení školy zamestnanie v ich závode. Už teraz som skoro na sto percent rozhodnutý pre nich,“ skonštatoval tretiak Milan Gunda.

     

    A ako je spokojný jeden z partnerov školy? „Chceme týmito výhodami a opatreniami študentom ponúknuť komfort a čo najlepšie podmienky pre vzdelávanie. Veď práve oni sú mnohí našimi najlepšími pracovníkmi na rôznych pracovných pozíciách. Spolupráca s vedením školy je na veľmi dobrej úrovni a určite aj do budúcnosti sa budeme snažiť im byť nápomocní,“ dodal manažér prevádzky Ing. Jozef Martinovič.

    Práve teraz sa mnohí deviataci a ich rodičia rozhodujete pre ďalšie pokračovanie štúdia. Chceme Vás aj touto cestou osloviť a ponúknuť Vám zaujímavé možnosti štúdia na SOŠt Tlmače. Svedčí o tom aj úspešnosť zamestnania našich absolventov, ktorú potvrdzuje štatistika Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Leviciach. Za zmienku stojí konštatovanie, že za posledné tri roky sa v evidencii nezamestnaných nachádzalo len 5 absolventov našej školy. Aj toto konštatovanie svedčí o tom, že študenti s takýmto technickým zameraním štúdia po ukončení školy nemajú problém zamestnať sa.

    Mgr. Marián Sabala

  • 14. 11. 2014

    Aktualizovali sme modul Videá a fotky

    Pridané video: Imatrikulácie prvákov 2014 - 11.11.2014

    Pridané fotky: Imatrikulácie prvákov - 11.11.2014

    Pridané fotky: Deň otvorených dverí - 07.11.2014

  • Zenit v elektronike 2014

    Dňa 5. novembra 2014 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Zenit v elektronike. Súťaž bola rozdelená na dve skupiny . V skupine A súťažili štyria žiaci druhého ročníka. V skupine B súťažili dvaja žiaci tretieho ročník a dvaja žiaci štvrtého ročníka.

    Súťaž bola zložená z dvoch častí, písomnej - test a praktickej – vytvorenie zapojenia na doske plošného spoja podľa schémy zapojenia. V skupine A žiaci museli skonštruovať zapojenie Blikajúce srdiečko. V skupine B museli žiaci skonštruovať zapojenie Akustickej sirény. Jednotlivé zapojenia sa rozlišovali najmä v zložitosti zapojenia. Žiaci museli uplatniť poznatky nadobudnuté z teoretického aj praktického vyučovania. Zároveň  sa prihliadalo  na konečný čas skompletizovania celého zapojenia. Ako prvý v skupine A skončil žiak II.D  Dávid Búri. V skupine B skončil prvý žiak III.D triedy Patrik Bátovský. Uvedení žiaci zároveň postupujú na krajské kolo v Nových Zámkoch, ktoré sa uskutoční 4. decembra 2014. 

    Ing. Pavol Zajac

  • 10. 10. 2014

    Aktualizovali sme modul Videá a fotky

    Pridané fotky: Nádejný technik 2014 - 09.10.2014

    Pridané video: Nádejný technik 2014 - 09.10.2014

  • Kvapka krvi

    SOŠt Tlmače dňa 29.10.2014 v spolupráci s Národnou transfúznou službou Nitra organizujú odber krvi. Ak máš 18 a si zdravý, podpor dobrú vec!

  • Obedy na september 2014

    Prinášame Vám jedálny lístok na september 2014. Prosíme prihláste sa osobne u pani vedúcej jedálne Marty Kovácsovej. Dobrú chuť!

  • Cezpoľný beh

    Každoročne začínajú školské športové súťaže vytrvalostnou atletickou bežeckou disciplínou, ktorá sa uskutočňuje v členitom teréne – cezpoľným behom. V piatok, 26. septembra 2014, sa  žiaci našej školy: Ernest Ujhelyi, Matej Sobrado Garcia, Denis Sakáloš a za dievčatá Vanessa Heková, zúčastnili tejto súťaže, ktorú už tradične, aj pre stredné školy organizuje ZŠ v Kalnej nad Hronom. Medzi súťažiacimi žiakmi SŠ Ernest Ujhelyi obsadil pekné 3. miesto, Sobrado štvrté a Sakáloš 6. miesto. Na Vanessinom výkone sa podpísali zdravotné ťažkosti a krátka pauza rekonvalescencie. Škola si odniesla aj ocenenie za 2. miesto v súťaži družstiev. Za predvedený výkon si žiaci zaslúžia obdiv, keďže konkurencia bola veľmi kvalitná. Ostáva len veriť, že na budúci rok to dopadne pre nás ešte lepšie.

    Mgr. Oľga Papcunová

  • Ukončenie školského roka 2013/14

    Milí žiaci.

    Dnes je posledný deň školského roka 2013/14. Rozdali sme Vám vysvedčenia, 13 z Vás bolo aj ocenených finančnou odmenou. Užite si letné prázdniny a na dva mesiace zabudnite na školu. Stretneme sa tu opäť  2. septembra 2014, kedy začína nový školský rok.

    Dovidenia.




     

  • Študenti SOŠT Tlmače naberali nové skúsenosti v Prahe a Brne

    Podstatou mobility Leonardo da Vinci je strávenie určitej doby v inom členskom štáte EÚ s cieľom získať nové pracovné alebo iné odborné spôsobilosti, sprevádzané prípravnými kurzami v jazyku hostiteľskej krajiny alebo pracovnom jazyku. Vďaka ďalšiemu poskytnutému grantu z projektov Európskej únie študenti Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch absolvovali dva týždne odbornej stáže v Českej republike.

    Nebolo to po prvýkrát, nakoľko každoročne sa podarí pripraviť dobrý projekt, ktorý je následné schválený a tak študentom nič nebráni na ceste za poznaním. Tentoraz putovali na odbornú stáž nielen chlapci, ale aj dievčatá odboru pracovník marketingu. Ich miestom pobytu bol špičkový štvorhviezdičkový hotel Barceló v Prahe s medzinárodnou pôsobnosťou. Chlapci pobudli v Brne na Strednej škole strojárskej a elektrotechnickej, kde spolu s učiteľmi získavali nové skúsenosti a zručnosti.

    Štyri dievčatá, odboru pracovník marketingu a desať chlapcov druhého a tretieho ročníka, odboru mechanik strojov a zariadení, mohli vďaka získaním finančným prostriedkom z programu celoživotného vzdelávania rozšíriť si svoje odborné zručnosti a zdokonaliť sa v cudzom jazyku.

    „Aj tentoraz sa nám podaril vypracovať projektový zámer v rámci výzvy Leonardo da Vinci Mobility, ktorú zverejnila Európska komisia. Následne bol projekt schválený, nasledovala príprava a výber študentov daných odborov na odborné stáže. Dievčatá druhého a tretieho ročníka odboru pracovník marketingu mali príležitosť získavať odborné zručnosti v jednom z najznámejších hotelov v Prahe, chlapci zavítali na pôdu strednej odbornej školy v Brne, kde mali veľmi dobre vytvorené podmienky pre zdokonalenie sa vo svojom študijnom zameraní,“ prezradila koordinátorka projektu a zástupkyňa školy Mgr. Mária Medzihradská.

       Prioritným zámerom projektu je rozšírenie odbornej pripravenosti žiakov pre ich budúce profesionálne zaradenie do pracovného pomeru. „Teší ma, že aj tentoraz naši študenti mohli absolvovať odborné stáže v Českej republike a zdokonaliť sa v príprave na svoje budúce povolanie. Je to pre nich príležitosť naučiť sa nové veci a zlepšiť sa v tom, čo už vedia.“ doplnila riaditeľka SOŠt Tlmače Ing. Janka Mrázová.

    Dievčatá a chlapcov sprevádzali počas pobytu v Prahe a Brne ich učitelia. „Počas dvojtýždňového pobytu chlapci nadobudli mnoho nových skúseností a zručností, okrem iného aj vo zváraní a mäkkom a tvrdom spájkovaní farebných kovov. Veľmi cennou skúsenosťou pre dievčatá bolo zas oboznámenie sa s riadením a prevádzkou štvorhviezdičkového hotela a poskytovaním ubytovacích a stravovacích služieb. Študenti si počínali veľmi dobre, v priebehu pár dní dokázali svoje teoretické vedomosti využiť aj v cudzom prostredí pri praktickom riešení úloh.“ prezradila učiteľka Mgr. Oľga Papcunová.

    Okrem nadobudnutých praktických zručností zažili študenti aj relax a zábavu. Počas osobného voľna navštívili viaceré kultúrne pamiatky. „Zúčastnili sme sa na viacerých odborných prehliadkach, výstave, počas víkendov sme stihli navštíviť aj hlavné mesto Českej republiky, kde sme niektorí z nás po prvýkrát videli známy pražský orloj, či prešli sa po Václavskom námestí. Veľmi pekný zážitok mám z Múzea voskových figurín. Bolo to niečo úžasné. Doprial by som to vidieť aj ostatným žiakom našej školy. Z pobytu si odnášam nielen bohaté skúsenosti, ale aj nádherné zážitky, ktoré som tu so svojimi spolužiakmi mohol prežiť,“ prezrádza nám budúci maturant Jozef Slušný. Vzápätí sa k nemu pripája ďalší z účastníkov stáže Dalibor Víťaz, ktorý ho dopĺňa. „Aj mne sa tam veľmi páčilo. Naučil som sa nové techniky zvárania. Zaujímavé bolo aj spájkovanie farebných kovov o ktorom som doteraz veľa nevedel. Táto stáž mi dala do môjho osobného života veľmi veľa.“

    „Ďakujem všetkým, ktorí sa zaslúžili o to, aby sme mohli vycestovať do Prahy a stráviť celé dva týždne v jednom zo špičkových hotelov, kde sme mali možnosť vyskúšať si mnohé veci o ktorých sme doteraz len počuli alebo čítali, ale prakticky ešte nevyskúšali. Teraz bola príležitosť vyskúšať si to a byť o krok vpred. Dopriala by som aj ostatným svojím spolužiačkam, aby mali takú príležitosť ako som mala aj ja,“ zhodnotila študentka druhého ročníka Lenka Jarošová.

    Keby ste sa študentov opýtali, či by sa vrátili, odpovedali by áno. Keby ste sa študentov opýtali, či ich to v živote posunulo ďalej, odpovedali by áno. Každá prežitá ťažkosť, radosť, sklamanie, či príjemný zážitok sa zapísali v ich životoch, okresali osobnosť a aspoň trošku usmernili ich mladý život.

    Mgr. Marián Sabala

  • Pracovníci marketingu SOŠt v Tlmačoch opäť nezaháľali...

    Aj tento školský rok sa nám, žiačkam tretieho ročníka SOŠt v Tlmačoch podarilo  úspešne viesť študentskú spoločnosť FRESH bufet. Jej hlavným cieľom je čo najlepšie uspokojiť potreby zákazníkov – žiakov  a zamestnancov školy. Opäť sme sa zamerali na predaj sladkostí, slaných dobrôt,  bagiet, nápojov a školských potrieb. Okrem toho sme svojou propagačnou činnosťou podporili spolužiakov z odboru Mechanik strojov a zariadení, ktorí v dielňach vyrábajú  vlastné  výrobky.   Vytvorili sme pre nich vkusný  katalóg  výrobkov  s  fotkami  a  popisom,  ktorý  sa nachádza na našej web stránke.

    Práca v spoločnosti bola pre nás veľmi prospešná,  naučili sme sa základom podnikania v praxi, vieme ako si zvoliť predmet podnikania, vytvoriť podnikateľský plán, výročnú správu, ako viesť účtovníctvo, inventúru, valné zhromaždenie a ako správne komunikovať so zákazníkmi.  Dobrou skúsenosťou pre nás bola aj účasť na Veľtrhu študentských spoločností v Bratislave dňa 15.04.2014.  Našu spoločnosť sme tu predstavili v silnej konkurencii 48 cvičných firiem zo všetkých kútov Slovenska.

    S účasťou bola spojená príprava a výzdoba stánku, prezentácia našich výrobkov pred odbornou porotou a širokou verejnosťou, samotný predaj, písomné hodnotenie ostatných konkurenčných stánkov a vyskúšali sme si aj prezentáciu  na pódiu. Mali sme možnosť stretnúť sa s pánom prezidentom, s členmi poroty, ktorými boli významné osobnosti podnikateľskej sféry, zástupcovia bánk a poisťovní. Užili sme si aj pestrý a zaujímavý kultúrny program, na ktorom vystupovali samotní členovia súťažiacich tímov. Nás reprezentovala Sandra Hajdučíková s beat-boxom a zožala veľký úspech.

    V rámci veľtrhu sme sa zúčastnili aj súťaže Skills for the future, ktorú zorganizovala spoločnosť Hyundai. Myšlienka nášho výrobku bola veľmi dobrá a kreatívna, oslovila porotu, ale na súťaž sme prišli zatiaľ iba s prototypom. Bolo nám cťou, že sme sa mohli opäť zúčastniť, nie každej spoločnosti sa to podarilo. Mohli sme si vymeniť podnikateľské skúsenosti so svojimi rovesníkmi, podeliť sa o úspechy,  posťažovať sa, táto skúsenosť bola pre nás  zážitkom, značným profesijným prínosom, možno v niekom z nás už  „drieme“ nejaký v budúcnosti úspešný podnikateľský nápad.

    Nedá mi nespomenúť aj ďalší zaujímavý projekt -  KomPrax - kompetencie pre prax, do ktorého sme sa zapojili. Ide o školenia pre mladých ľudí, ktoré sú zamerané na získavanie nových zručností a poznaní v rámci realizácie a tvorivosti. Mali sme si vymyslieť vlastný projekt a následne ho realizovať z peňazí, ktoré nám vyhlasovateľ projektu poskytol. Zorganizovali sme tak študentský ples, koncert hudobných skupín z okolia a kreslenie grafitov na povolených plochách v budove školy.

    Momentálne sú niektoré naše žiačky na 2-týždňovej stáži v Prahe v hoteli Barceló v rámci projektu Leonardo da Vinci, a tak už nedočkavo čakáme na informácie o ich zážitkoch a nových skúsenostiach.

    Eliška Kováčová,  III.D

  • Nádejný technik 2014, Dni otvorených dverí

    SOŠt Tlmače pozýva žiakov 8. a 9. ročníkov ZŠ na druhý ročník súťaže "Nádejný technik", ktorá sa uskutoční dňa 9.10.2014 v priestoroch školy. Bližšie info v pozvánke a harmonograme súťaže.

    Pre školský rok 2014/15 SOŠt Tlmače stanovuje  dátumy DOD na dni 7.11.2014 (piatok) a 13. a 14.02.2015. Bližšie info v pozvánke na DOD.

    Pre širokú verejnosť sme pripravili prehľad možností štúdia na našej škole pre školský rok 2015/16

  • Od maturitného stola rovno do práce

    Jednou z najťažších úloh, s ktorou sa musí absolvent školy popasovať, je nájsť si po absolvovaní školy nejakú prácu. Situáciu majú jednoduchšiu tí študenti, ktorí držia v rukách remeslo. Správny výber povolania je teda polovica úspešného uplatenia sa. Tú druhú tvorí vôľa pracovať sám na sebe a vlastná šikovnosť.

    Stredná odborná škola technická v Tlmačoch vzdeláva a vychováva strojárov a elektrikárov už viac ako 64 rokov. Škola má tradíciu a dobré meno vo vzdelávaní šikovných strojárov, zváračov a obrábačov kovov. Z jej brán nevychádzajú absolventi, ktorí by húfne zapĺňali rad nezamestnaných, ale práve naopak dosahuje takmer sto percentnú zamestnanosť na trhu práce. Veď práve v dnešných časoch je dopyt po technicky vzdelaných mladých ľudí.

    Aj tento rok opustilo brány školy takmer 80 absolventov. Za zmienku stojí aj jedna skutočnosť. Dvanásť študentov odboru programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení má o prácu už postarané. Hneď na druhý deň od odovzdávania maturitných vysvedčení nastupujú do zamestnania. Vďaka dobrým výkonom počas odbornej praxe, im svoje dvere ešte viac pootvoril jeden z významných zamestnávateľov v Levickom okrese, spoločnosť ZF Sachs Levice. Nie každý absolvent to má takéto jednoduché, ale technicky vzdelaní mladí ľudia sa na trhu práce uplatnia oveľa jednoduchšie, o čom svedčia aj štatistiky úradu práce.

    Mgr. Marián Sabala

  • 26. 9. 2014

    Aktualizovali sme modul Konzultačné hodiny pedagogických zamestnancov SOŠt Tlmače.

  • Me, Myself and I

    Milí žiaci...

    v termínoch 07.07. - 18.07.2014 a 28.07. - 08.08.2014 máte jedinečnú možnosť zúčastniť sa medzinárodného projektu Me, Myself and I. Projekt je určený pre žiakov stredných (3. a 4. ročník) a vysokých škôl. Účastníci si zlepšia komunikačné, prezentačné, organizačné a vodcovské chopnosti, najväčším benefitom ale je zlepšenie sa v anglickom jazyku. Projekt organizuje organizácia AIESEC, ktorá pôsobí v 120 krajinách a na Slovensko tentokrát vysiela lektorov zo 6 krajín.

    Bližšie podrobnosti v letáku alebo na webovej stránke projektu: www.mmileto.sk

  • 4. 6. 2014

    Aktualizovali sme modul Videá a fotky

    Pridané fotky: Pracovník marketingu - prezentácia ročníkových prác - 04.06.2014

    Pridané fotky: Maturity 2014 - 26. - 30.05.2014

  • Úsmev ako dar

    Dňa 26. mája žiaci Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch sa zúčastnili verejnej finančnej zbierky pre podporu činnosti spoločnosti „Úsmev ako dar“. Hlavné motto spoločnosti  Úsmev ako dar je ... aby každé dieťa malo rodinu. Táto dobrovoľnícka organizácia pre podporu detí z detských domovov dáva šancu ohrozeným deťom prežiť dôstojný a plnohodnotný život v rodinnom zázemí, pomáha im pripraviť sa na samostatný život a podporiť ich nadanie a talent. Zbierky sme sa zúčastnili aj tento rok a podarilo sa nám vyzbierať takmer 200 €. Žiaci druhého ročníka zbierali príspevky v SES a.s. Tlmače a v uliciach Tlmáč, od milých a ochotných ľudí, ktorí vedia pomôcť i keď sami nemajú veľa.

    Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí sa dokázali uskromniť v prospech dobrej veci. Peniaze poputujú do správnych rúk a pomôžu tým, ktorí to potrebujú.


     

                                                                                                  Kotorová Veronika II.E

                                                                                                  odbor pracovník marketingu


     

  • Obedy na jún 2014

    Prinášame obedy na posledný mesiac školského roka 2013/14 - jún 2014. Dúfame, že Vám počas roka chutilo a na stravovanie v našej jedálni sa prihlásite aj v školskom roku 2014/15. Dobrú chuť!

  • Obhajoba ročníkových prác odboru PM

    Dňa 14. mája 2014 sa v priestoroch Strednej odbornej školy  technickej v Tlmačoch  konali obhajoby záverečných ročníkových prác študentiek v odbore pracovník marketingu. Ich úlohou bolo predstaviť a odprezentovať prácu, ktorú vypracovali na základe zadanej témy v oblasti cestovného ruchu.

    Žiačky tretieho ročníka odprezentovali svoje 3 – 5 dňové zájazdy v oblasti agroturistiky v rámci celého sveta. Všetky dievčatá predstavili rôzne miesta, so zaujímavými atrakciami, najmä vo vidieckych častiach miest. Spomenuli mnohé historické pamiatky, a taktiež významné ranče a krásy sveta. Vypracované prezentácie zahŕňali všetko podstatné, dokonca aj tie najmenšie detaily.

    Pracovníčky marketingu

    Fotky z obhajoby

  • 30. 4. 2014

    Aktualizovali sme modul Videá a fotky

    Pridané fotky: Mladý tvorca 2014 - Agrokomplex Nitra 30.04.2014

  • Zlatý pohár LINDE 2014 - Dávid Baláž získal ďalšie zlato

    V silnej konkurencii sa žiaci SOŠT Tlmače nestratili. Vo Frýdku- Místku  na  18. ročníku medzinárodnej súťaže žiakov stredných škôl o Zlatý pohár LINDE 2014, v dňoch 14. - 16. apríla, opäť svojimi výkonmi vzbudzovali rešpekt.  Súťaže sa zúčastnilo celkovo 130  mladých zváračov  zo  65 škôl. Svojich favoritov vyslalo  Nemecko, Ukrajina, Slovensko a Česká republika. V hodnotiacej komisii mala zastúpenie každá krajina, Slovensko zastupovali  doc. Ing. Jozef Jasenák, PhD. a  Ing. Anton Koleno z Cechu zváračských odborníkov Trnava, Zdenko Šikeť, zváračský inštruktor SES Tlmače.

    Súťažilo sa v štyroch metódach: 141 (TIG) - zváranie v ochrannej atmosfére Argónu, 135 (MIG/MAG) - zváranie v ochrannej atmosfére CO2,, 111 (MMA) – zváranie obalenou elektródou,  311 (GAS) – zváranie plameňom.

    SOŠT Tlmače reprezentovali žiaci maturant Dávid Baláž (metóda TIG 141),  druháci Dalibor Víťaz ((metóda 135 MIG/MAG) a Frederik Machajdík ( metóda MMA 111).

    Tlmačania  opäť potvrdili, že žiaci SOŠT  Tlmače patria na tejto súťaži k uznávanej špičke. Vynikajúce 1.  miesto a Zlatý pohár  LINDE pre jednotlivcov získal Dávid Baláž. Pripomeňme, že vlani získal zlato na tejto súťaži v kategórii 111/MMA. Zároveň s ním víťazný pohár  pre zúčastnenú najlepšiu školu vo zváraní prebral aj zvárací majster Ján Salaj.  Nestratili sa ani ďalší dvaja žiaci -  nováčikovia na súťaži  Dalibor Víťaz získal  13. miesto a Frederik Machajdík siedme.

    K priebehu súťaže nám viac povedal Bc. J. Salaj: “Každý súťažiaci musel zvládnuť zavarenie troch súťažných zvarov na plechoch v rôznych polohách. Všetky súťažné zvary museli chlapci zvládnuť do časového limitu 90 minút. Každý zvar bol bodovaný samostatne a súčet bodov tvoril poradie v jednotlivých metódach zvárania.  Za výsledky bola zodpovedná hodnotiaca komisia zložená z komisárov z jednotlivých zúčastnených krajín.“

    Poďakovanie podľa jeho slov patrí všetkým zúčastneným žiakom za vzornú reprezentáciu  školy a celého Slovenska na  náročnej súťaži.  Za zabezpečenie dopravy pre súťažiacich patrí poďakovanie CZO Trnava. Výstroj a reklamné odevy pre súťažiacich zabezpečila spoločnosť Mahe s.r.o. Svit. Poďakovanie za cenné odborné, teoretické a praktické rady počas prípravy žiakov patrí Zváračskej škole SES Tlmače, ktorá aktívne pomohla s prípravou žiakov na súťaž.

    Ak nazrieme do histórie uplynulých 17. ročníkov súťaže zistíme, že  Tlmačanom sa podarilo získať vzácne ocenenia viackrát. Prvý bol v roku 2007 Ivan Laurečník, nasledoval  František Holečka (2009), Štefan Farkaš  a Matúš Dóka (2010), Peter Jakubík  (2011), Dávid Baláž (2013). Mená týchto úspešných mladých zváračov sú zapísané veľkými písmenami v kronike súťaže. 

    Vanda Prandorfyová

    Fotky zo súťaže

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola technická, Kozmálovská cesta 9, Tlmače
    Kozmálovská cesta 9, 935 21 Tlmače
  • +421 36 634 19 82
    +421 36 634 23 35